ikke forstyrr
ikke forstyrr
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

šale koje evropski narodi zbijaju na račun svojih komšija

Ići dole

šale koje evropski narodi zbijaju na račun svojih komšija Empty šale koje evropski narodi zbijaju na račun svojih komšija

Počalji od ikke forstyrr taj Pet Jul 21, 2017 2:51 pm


Kada se pogleda šta sve Evropljani govore jedni o drugima, shvatamo da stereotipi "glupi Bosanac", "lenji Crnogorac", "cicija Slovenac" nisu samo deo "kulturne baštine" građana koji su geografski smešteni na Balkanu.

Finci vole da se šale na račun Šveđana, a najpopularniji vic je pitanje: Koja je razlika između Šveđana i Finaca? Šveđani imaju dobre komšije.

Jedna fudbalska šala Engleza na račun Nemaca glasi: Nemački fudbaleri su kao nemačka hrana, ako nisu uvezeni iz Poljske - ništa ne valjaju.

Gardijan piše da su Italijani jedini evropski narod koji voli da se šali na svoj račun, pa tako imaju izreku: "Nikada ne pričaj sa italijanskim vozačem autobusa - trebaju mu ruke za to".
Takođe, Italijani sami o sebi: Razlog zbog kog je Isus Italijan je taj što bi samo italijanski sin živeo sa majkom do 30. godine. Samo Italijan misli da mu je majka devica, a samo majka iz Italije može da misli da joj je sin Bog.

Grci i Makedonci
Iz makedonsko-grčkih odnosa nastala je jedna šala, koja govori o odnosu Grka prema ženama, ali i odnosu Grkinja o sunarodnicima muškog pola.
Kaže Grk supruzi: "Kada bi znala da kuvaš i čistiš ne bi nam bile potrebne čistačica i služavka". Supruga odgovara: "Da si ti dobar ljubavnik ne bi mi trebao Makedonac".
Makeodonci o Grcima: Grčki vozač parkira automobil ispred parlamenta u Atini. "Ne možeš ovde da parkiraš", govori mu policajac, "ovde naši političari rade". "To je OK. Imam alarm na autu", odgovara vozač.

Belgijanci i Holanđani
Belgijanci "imaju pik" na "škrte" Holanđane, dok zemlje koje se nalaze u komšiluku Belgije, građane te zemlje smatraju "malo glupima". Kako počinju holandski recepti za hranu:
Pozajmiš šest jaja, 200 grama brašna, pola litra mleka...
Zašto Belgijanci imaju pomfrit, kad Arapi imaju naftu? Zato što su Belgijanci birali prvi. A šta majka Belgijanka uradi kada joj je bebina kupka previše vruća? Stavi rukavice na ruke.
Belgijanci o Holanđanima: "Obuci kaput draga", govori Holanđanin supruzi". "Zašto", pita ona, "da li to izlazimo napolje?" Ja izlazim, ali ću smanjiti grejanje pre nego što krenem".

Velika Britanija, Skandinavija...
Britanci o Škotima: Englez, Irac i Škot planiraju zabavu. "Ja ću doneti šest krigli piva", kaže Englez. "Ja ću doneti šest krigli Ginisa", kaže Irac. "Ja ću povesti šest prijatelja", kaže Škot.

Portugalci o Špancima: "Tata", zove mali Španac svog oca. "Kad porastem želim da budem kao ti", kaže dečak. "To je lepo, a zašto", pita ga otac. "Zato da bi mogao da imam sina kao ti".

Belgijanci o Francuzima: Zbog čega su izabrali Galskog petla kao simbol države? Zato što samo petao može da peva dok je do kolena u izmetu.

Šveđani o Norvežanima: Zašto Norvežani imaju tako masnu kosu? Puštaju ulje da im uđe u glavu.

Estonci o Fincima: Dva Finca se prvi put sretnu posle mnogo godina. "Kako si" pita Peka. Ovaj uzdahne i naruči pivo. "Kako ti je porodica", pita ponovo Peka. Prijatlej ponovo uzdahnu, i naruči pivo. "Kako je na poslu", pita ga tri piva posle toga? "Gledaj, jesmo li ovde došli da pijemo ili da pričamo", odgovori mu Peka.

Švajcarci o Austrijancima: Zbog čega je austrijska zastava crveno-belo-crvena? Da se na zbune kada je postavljaju.
Austrijanci o Nemcima: Osnovna razlika između Austrijanaca i Nemace je to što bi Nemci voleli da razumeju Austijance, ali ne mogu, a Austrijanci razumeju Nemce - iako to ne bi hteli.

Slovaci o Česima: Šta je potrebno da Česi budu srećni? Ne mnogo, sve dokle svi imaju manje od njih.
Rumuni o Mađarima: "Uradio sam sve testove, i doktor mi je rekao da sam ksenofob. To je još jedna bolest koju su mi Mađari preneli".

Ukrajinci o Rusima: "Kupio sam kravatu za 3.000 evra". "Idiote, mogao si da kupiš istu niže niz ulicu za 5.000 evra".

_________________
“O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.”
ikke forstyrr
ikke forstyrr
Admin

Broj poruka : 2421
Datum upisa : 22.05.2015

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu